استفاده از سازه های چوبی مقاوم برای فضاهای باز همچون حیاط، باغ، پاسیو و … می تواند زیبایی منحصر به فردی نسبت به دیگر سازه ها چون فلزی، سنگی و یا بتنی داشته باشد. چوب، گرما بخش و یادآور طبیعت می باشد. بنابراین می تواند آرامش و امنیت را برایمان به ارمغان آورد.
از سازه های چوبی در فضاهای باز بیشتر به عنوان آلاچیق ها، مبلمان فضای باز، پرگولا، فلاور باکس ها، کف سازی و حتی نرده ها و حفاظ های حیاط و باغ استفاده می شود. چوب های مناسب برای فضای باز می بایست دارای ویژگی هایی چون مقاوم در برابر رطوبت و تابش خورشید و همچنین مقاوم در برابر نفوذ حشرات و چوب خوارها و … باشند.
انواع چوب های مقاوم در فضای باز
انواع چوب فضای باز
برای آشنایی با اینکه چه نوع چوب های مناسب برای فضای باز می باشند؟ چوب ها را به سه دسته نرم چوب، سخت چوب و چوب های صنعتی تقسیم بندی می کنند. هر یک از این سه نوع چوب دارای ویژگی هایی متمایز به خود می باشند که در ذیل به تعدادی از آنها می پردازیم.
چوب سرخ
چوب سرخ دار یک نمونه از نرم چوب ها می باشد که دارای طرح و بافتی زیبا و به رنگ قرمز می باشد. چوب این درخت در برابر تغییرات آب و هوایی بسیار مقاوم و مستحکم می باشد. از این رو گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در فضاهای باز همچون ساخت حصار و نرده و همچنین کف سازی می باشد.
چوب سدر
چوب سدر نیز در رده بندی نرم چوب ها قرار می گیرد که با طرح بافتی زیبا دارای رایحه بسیار معطر و خوش بویی می باشد. عطر چوب آن دافع آفات و بیدها می باشد. در واقع توانایی بالایی در از بین بردن حشرات دارد. همچنین در برابر پوسیدگی و قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی نامساعد بسیار مقاوم می باشد. از این رو استفاده از چوب سدر برای ساخت مبلمان، حفاظ ها و تزئینات چوبی مناسب با فضای آزاد گزینه بسیار مناسبی می باشد.
چوب بامبو
چوب بامبو نیز از چوب های بسیار مقاوم و مستحکم برای استفاده در فضای های آزاد می باشد. استفاده در مبلمان های مخصوص باغ، تزئینات باغچه و همچنین حصارها انتخاب مناسبی می باشد. چوب بامبو در برابر پوسیدگی مقاوم است. اما جهت افزایش ماندگاری در فضاهای بیرونی بهتر آن است که از پوشش های محافظتی بر روی سطح چوبی آن استفاده گردد.
چه نوع چوبی مقاوم است ؟
یک روش مناسب دیگر برای آنکه بگوئیم چه نوع چوبی مقاوم است؟ استفاده از روش ترموود کردن چوب می باشد. در حقیقت یک روش مناسب فرآوری های چوب برای مقاوم سازی، ترموود کردن چوب است. در این روش چوب های الوار و برش داده شده را تحت حرارت بالا و به همراه بخار آب ترموود می کنند. در این صورت مواد قندی و غذایی که سبب تجمع حشرات موذی و چوب خوارها می شوند به طور کامل از بین می رود. همچنین در اثر حرارت بالا، رطوبت چوب تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد، از این رو بر وزن اولیه چوب تاثیر گذاشته و تا حد بسیار پایین می آِید. همچنین رنگ چوب به قهوه ای مایل به تیره تغییر رنگ می یابد. در نتیجه از این چوب های فرآوری شده می توان در ساخت مبلمان های فضای باز که در تماس مستقیم با رطوبت و نور خورشید و حشرات می باشند براحتی استفاده کرد.