دیوار سبز

شما اینجا هستید:
  • دیوار سبز

    طراحی و اجرای

    انواع پروژه های دیوار سبز

  • دیوار سبز

    صفر تا صد

    پروژه های گرین وال

  • دیوار سبز

    انواع نمونه پروژه های اجرا شده

دیوار سبز یا گرین وال (Green Wall)

دیوار سبز | Green Wall

دیوار سبز یا گرین وال که به آن باغ عمودی نیز می گویند، طی سالیان اخیر به عنوان یکی از تازه ‌ترین روند های رو به رشد در حیطه ساختمان سازی مطرح شده و توسعه شهرنشینی در سال های اخیر، منجر به توجه بیشتر به استفاده از فضای سبز در مرکز شهرها شده است. ایجاد فضای سبز در ساختمان ها، علاوه بر جلوه بصری، با هدف اکولوژی و تغییرات آب و هوایی در محیط زیست صورت می گیرد. دیوارها و نمای سبز در کنار روف گاردن، علاوه بر حیاط و تراس، یکی از راه هایی است که برای افزایش مساحت فضای سبز شهرها در نظر گرفته شده است.

دیوار سبز یا Green Wall، می تواند دیواری از خود سازه ساختمان باشد و یا توسط سازه ای مجزا، خودایستا و مستقل از سازه ساختمان ساخته و نصب شود. یا حتی ترکیبی از این دو نیز می تواند استفاده شود. نوع دوم از دیوار های سبز  می تواند بر حسب شرایط و نیاز، در محیط داخل و یا خارج از ساختمان کار شود. همچنین روش هایی وجود دارد که می توان از دیوارهای سبز برای فضاسازی محوطه داخلی و یا نماسازی بهره برد. در بام های سبز نیز می توان از دیوار سبز استفاده کرد که علاوه بر مزایای زیست محیطی، زیبایی دوچندان به محیط می دهد.

انواع دیوار سبز

انواع دیوار سبز

تفاوت دیوار سبز و نمای سبز ساختمان

در برخی مواقع، دیوار سبز یا همان گرین وال و نمای سبز ساختمان یکسان قلمداد می شود. در حالی که این دو کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. نمای سبز ساختمان که از آن با عنوان تکیه گاه ساختاری نیز یاد می شود، معمولاً با بالارونده پوشانیده می‌شود و این بالارونده‌ها ریشه در زمین دارند. در مقابل، دیوارهای سبز بستری آماده رشد و نمو برای گیاهان روی سطح یا ساختار خود دیوار ها هستند. علاوه بر این، نمای سبز بیرونی ساختمان به دلیل رشد تدریجی گیاهان بالارونده، معمولاً طی مدت طولانی تکمیل شده و یک دیوار را به طور کامل پوشش می‌دهد ولی دیوارهای سبز معمولا از همان زمان کاشت آماده می باشد.

دیوار سبز امروزی پیرو سیستمی هوشمند و فعال می‌باشد. با آنکه ظاهری مشابه دیوار سبز سنتی دارد، تا حدود زیادی با آن تفاوت نیز دارد. از تفاوت‌های بارز گرین وال امروزی استفاده از سیستم هوشمند در آن است. استفاده از فناوری هوش مصنوعی و تکنولوژی باعث شده تا این دیوارها در خدمت اهداف بزرگ‌تری باشد. به این ترتیب می‌توان ویژگی‌های گرین وال هوشمند را برنامه ریزی و خودکار نمود و یا در مراحل بالاتر، به اثربخشی آن نیز افزود.

در کنار همه این ویژگی ها، دیوارهای سبز می توانند در فرم های مختلفی طراحی شوند و روی سقف ها و دیوارهای صاف و شیبدار استفاده شوند. تنوع در طراحی و انتخاب انواع گونه های گیاهی، از سایر مزیت های این گونه دیوارهاست. همچنین آبیاری قطره ای دیوار سبز و چرخش آب در سیستم و امکان استفاده مجدد از آب، منجر به کاهش هزینه های آبیاری می شود.

مزایای گرین وال (Green Wall)

بهبود کیفیت هوا و ایجاد هوای مطبوع : برودت حاصل از بخار آب روی برگ ها در فصل تابستان باعث خنکی اطراف بنا می شود.

کاهش دما : شاخص ترین ویژگی رشد گیاهان روی سطح خارجی دیوار، ایجاد سایه در فصل تابستان است. پوشش انبوه گیاهی روی جداره ساختمان، باعث ایجاد حائلی بین تابش مستقیم نور خورشید و بدنه اصلی نما می شود و انتقال حرارت کاهش می یابد.

مزایای گرین وال | مزایای دیوار سبز

مزایای دیوار سبز (گرین وال)

کاهش مصرف انرژی : دیوار سبز با ایجاد عایق حرارتی، باعث ذخیره انرژی گرمایش و سرمایش در زمستان و تابستان و در نهایت کاهش هزینه های مصرف انرژی می شود.

 فواید اقتصادی : افزایش سطح فضای سبز، باعث حفاظت از سطح بنا شده، هزینه های نگهداری را کاهش داده و عمر بنا را افزایش می دهد، از طرفی اجرای دیوار سبز ارزش افزوده ای را برای بنا ایجاد می کند که این موضوع باعث افزایش ارزش بنا می شود.

زیبایی بصری : اجرای دیوار سبز در فضاهای داخلی و خارجی، زیبایی بصری را افزایش داده و تاثیر بسیار مثبتی بر افراد داخلی و خارجی ساختمان می گذارد.

کاهش استرس و ایجاد سلامت روان : دیوار سبز با زیبایی که ایجاد می کند باعث افزایش آرامش و سلامت افراد می شود. دیدن یک بخش از طبیعت زنده در میان انبوهی از تکنولوژی می تواند مقدار زیادی انرژی مثبت ایجاد کند.

افزایش سرانه فضای سبز : نمای سبز دیوارها در کنار فضاهای سبز روف گاردن، حیاط و تراس، یکی از راه هایی است که باعث افزایش مساحت فضای سبز شهرها شده و سرانه فضای سبز را بالا می برد.

کاهش آلودگی هوا و آلاینده ها، کاهش گازهای گلخانه ای، کاهش دمای محیط پیرامون و تعدیل گرمای شهری، و کاهش آلودگی صوتی از دیگر مزایای دیوار سبز می باشد.

انواع دیوار سبز

سیستم کابلی : سیستم کابلی، از یک سری اسکوپ از جنس فولاد ضد زنگ تشکیل شده است که قابلیت عبور کابل ها و کشش 

انواع مختلف دیوار سبز

انواع مختلف دیوار سبز

و انقباض آن ها از میان یکدیگر را جهت شکل گیری شبکه مورد نظر فراهم آورده و تکیه گاه و حامل گیاه نیز می باشد. اسکوپ ها از میان سوراخ مرکزی به کمک پیچی به سطح دیوار نصب می شوند. نحوه قرارگیری و فاصله بین اسکوپ ها، مطابق با طرح خاص انتخابی و به ویژه نوع گیاه خواهد بود. کابل های روکش دار با ضریب حرارتی بالا، این سیستم را تکمیل می کند. اتصالات مهار کننده و تجهیزات مکمل از دیگر اجزاء این سیستم می باشد.

گیاهان رونده درون فلاور باکس های مخصوص، بر روی این شبکه کابل کشی شده رشد کرده و به مرور زمان به صورت کامل دیوار را پوشش می دهند. زمان رشد گیاه در این روش اهمیت بالایی دارد و می توان گفت رشد تدریجی گیاهان و محدود بودن تنوع گیاهانی که رشد سریع تری دارند، از معایب این سیستم تلقی می شود. قابلیت اجرا در فضاهای بزرگ، بالا بودن سرعت اجرای طرح، هزینه های پایین تعمیر و نگهداری، وزن سبک، امکان آبیاری آسان، مصرف کم آب و امکان هرس گیاهان و ایجاد طرح جدید از مزایای این نوع دیوار سبز است.

سیستم مدولار : در این روش از پنل های پیش ساخته، برای کاشت گیاه استفاده می شود که به صورت مدولار، روی دیوار مورد نظر نصب می شود. برای نصب پانل ها ( فلاورباکس ها) از داربست های فلزی بسیار سبکی از جنس گالوانیزه استفاده می شود که یا بر روی دیوار قر

طراحی و اجرای دیوار سبز (Green Wall)

طراحی و اجرای دیوار سبز (Green Wall)

ار می گیرند یا دارای سازه ای مستقل هستند. در داخل پانل ها لایه های فیلتر و زهکش قرار می گیرد. در این سیستم می توان از گیاهان همیشه سبز و پرتراکم استفاده کرد که این نوع پوشش می تواند روی تمام فلاور باکس ها را بگیرد و هیچ قسمتی از آن در معرض دید نباشد.

سیستم مدولار، مناسب کلیه فضاها اعم از تراس، لابی و پشت بام بوده و در اندازه های بزرگ یا به صورت مینیاتوری و ابعاد کوچک است. از معایب این روش مصرف بالای آب، وزن بالا به دلیل تعدد فضای کاشت و وزن خاک، و نیاز به نور زیاد برای این نوع از گیاهان است. از طرفی سبز بودن دیوار در روز اول کاشت، قابلیت اجرا در فضای کوچک، تنوع گونه های گیاهی بومی از مزایای اجرای دیوار سبز به روش مدولار است.

سازه شبکه ای : سازه بسیار سبکی است که حائلی از شبکه های فولادی برای گیاهان بالارونده ایجاد نموده که به دیوار یا به سازه ساختمان متصل می شود. این سازه شبیه به سیستم کابلی بوده و اغلب برای گیاهانی استفاده می شود که رشد کندتری دارند، اما از سیستم کابلی انعطاف پذیرتر بوده و قابلیت طراحی متنوع تری دارد.

سیستم  نمد پلیمری : در این روش گیاهان زنده بر روی یک سطح عمودی کشت می‌گردند. این سیستم شامل یک پارچه نمدی پلیمری با قابلیت زهکشی مناسب می‌باشد که به شکل مشخصی تا خورده بر روی قاب زیرین قرار می‌گیرد؛ به نحوی که محفظه برای کشت عمودی به صورت ردیفی با جیب رو به بالا ایجاد گردد. گیاهان در این محفظه‌ها کشت می شوند. این سیستم نسبت به دیگر سیستم‌ ها جدیدتر بوده و دارای مزایای بیشتری نسبت به روش‌های قدیمی می‌باشد که از بین آن ها می‌توان به سبکی سازه دیوارسبز، امکان تعویض و تغییر آسان گیاهان، تهویه مناسب ریشه گیاهان، سیستم زهکشی قوی تر، آزادی عمل در انتخاب گیاهان مختلف اشاره کرد.

سیستم هیدروپونیک هوشمند : این روش نیز یکی دیگر از روش های مدرن و به روز اجرای دیوار سبز است که می تواند برای محیط های خارجی، داخلی و پشت بام استفاده شود. مزیت اصلی این روش اجرا نسبت به سایر روش ها، عدم نیاز آن به خاک و گلدان است. به این معنی که املاح ، ویتامین ها و مواد معدنی از طریق آب به ریشه گیاه که در بستری خنثی قرار می گیرد رسانده می شود. از همین رو در این سیستم خاک حذف می شود و تغذیه بصورت یکنواخت انجام می پذیرد. سیستم بطور اتوماتیک خودش را کنترل می کند و فقط هر چند ماه یکبار نیاز است که مخزن املاح و ویتامین هایی که گیاهان برای تغذیه لازم دارند پرشود.

رشد ریشه در یک ساختار متشکل از پوسته نمدی چند لایه اتفاق می افتد. از مزایای این سیستم می توان به این نکته اشاره کرد که باتوجه به این که پوسته هیدروپونیک کاملاً سطحی یکپارچه ایجاد می کند، محدودیت انتخاب گل وگیاه با ریشه محدود را نداریم، زیرا ریشه گیاه می تواند در سرتاسر پوسته رشد کند و محدود به محیط گلدانی کوچک نمی شود. این نوع از دیوارهای سبز دارای انعطاف پذیری بالا و قابل اجرا بر روی انواع مختلف دیوارها بوده و حداقل رسیدگی و نگهداری را نیاز دارد. مقاومت مکانیکی بالای پوسته و مقاوم بودن در برابر خوردگی و پوسیدگی از دیگر ویژگی های سیستم هیدروپونیک هوشمند است.

گیاهان مناسب گرین وال

انتخاب گیاهان دیوار سبز از مهمترین و اصلی ترین موارد اجرای دیوار سبز است. این گیاهان باید دوام مناسب را داشته و در برابر تابش آفتاب، بارش باران، گرما و سرما مقاوم باشند. عواملی مانند رطوبت محیط، میزان آب دریافتی، شدت نور، شدت باد، ارتفاع خاک و عواملی از این قبیل در انتخاب نوع گیاه بسیار موثر است. تنوع رنگ، بو و فرم گیاه بر روحیه افراد بیننده تاثیر زیادی دارد. انتخاب گیاهان همیشه سبز باید مورد توجه قرار گیرد تا این سبزی در تمام فصول سال جاری باشد. در اینجا به برخی از این گیاهان که در دیوار سبز به ظور متداول استفاده می شوند اشاره می کنیم.

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال)

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال) – تصویر اول

گل ناز : علاوه بر اینکه به آب کمی نیاز دارد، از زیبایی بصری فوق العاده ای برخوردار است. انتخاب خاک مناسب بسیار اهمیت دارد. تناسب خاک و سنگریزه باعث می شود گه گیاهان آویز و پوشش مناسبی برای رشد و گستردگی داشته باشند.

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال) - گل اناری

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال) – گل اناری

اناری : درختچه ای رونده با گل های قرمز مایل به نارنجی که تا شش متر هم رشد می کند و نیاز به نور خورشید دارد.

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال) - سرخس برگ شمشیری

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال) – سرخس برگ شمشیری

سرخس برگ شمشیری : این گیاه برای محیط های مرطوب بسیار مناسب است. نوع برگ های این گیاه به علت تفاوت با سایر گیاهان و بلند بودن آن، متفاوت به نظر رسیده و پوشش سبز را سه بعدی تر می نماید.

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال) - یاس

گیاهان مناسب دیوار سبز (گرین وال) – یاس

پیچ امین الدوله : گیاهی همیشه سبز، خزنده و بالا رونده با گل هایی زیبا و خوش بو

آگلونوما : گیاهی بسیار زیبا برای استفاده در دیوار سبزهای فضای داخلی است که به نور خیلی کمی نیاز دارد.

سیرپوس : این گیاه فضاهای خالی دیوار سبز را پر می کند و اگر در پایان کار احساس شد که کار ناتمام است این گیاه بهترین گزینه برای پر کردن فضاهای خالی است.

پتوس : گیاهی سبز و با برگ های بسیار زیبا که برای استفاده در فضاهای داخلی مناسب بوده، به نور بسیار کمی نیاز دارد و نگهداری آن سخت نمی باشد.

کروتون : گیاهی زیبا و رنگی که در فضاهای داخلی استفاده شده و به نور غیر مستقیم نیاز دارد.

دراسانا : این گیاه به عنوان گل موم شناخته شده است. این گیاه برای فضای باز بسیار عالی است. یکی از دلایل زیبایی این گیاه برگ های دو رنگ آن بوده و جذابیت زیادی برای دیوار سبز ایجاد می کند.

پاپیتال : گیاهی همیشه سبز که در فضاهای بیرونی استفاده می شود. این گیاه در از بین بردن مواد مضر هوا بسیار مفید است

گل چمچه ای : گیاهی که به نور زیادی احتیاج ندارد و برای فضاهای کم نور بسیار مناسب است. گل و گلبرگ های آن جلوه زیادی به دیوار می دهد و مراقبت زیادی نیز احتیاج ندارد.

گندمی : گیاهی مقاوم که می توان آن را در هرگونه فضایی استفاده کرد.

برگ انجیری : گیاهی بسیار زیبا که بیشتر در فضاهای داخلی استفاده می شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
از ایده تا اجرا با نوآوران اثر

برای مشاهده و فضا سازی بهتر محوطه خود، کافی است که کاتالوگ ما را دانلود و مشاهده نمایید

ایجاد یک فضایی رویایی

شما عزیزان با مشاوره رایگان نوآوران اثر که توسط معماران حرفه ای و مجرب در زمینه دکوراسیون داخلی و فضای باز انجام می  شود. می توانید فضایی کاملا متفاوت و لاکچریی را برای خود و خانواده تان ایجاد نمایید

نمونه پروژه های دیوار سبز (Green Wall)

برخی از پروژه های کار شده دیوار سبز مجموعه نوآوران اثر که همگی دارای کیفیت عالی و طراحی منحصربفرد می باشد.

سوالات متداول دیوار سبز

دیوار سبز مجموعه ای از گیاهان هستند که به صورت عمودی می توانند روی سازه هایی که متصل به دیوار هستند و یا آزادند و اتصالی به دیوار ندارند، رشد کنند.

دیوارهای سبز امروزی هوشمند عمل می کنند. به این ترتیب می‌توان ویژگی‌های گرین وال هوشمند را برنامه ریزی و خودکار نمود و یا در مراحل بالاتر، به اثربخشی آن نیز افزود.

بهبود کیفیت هوا و ایجاد هوای مطبوع، کاهش دما، کاهش مصرف انرژی، زیبایی بصری، کاهش استرس و ایجاد سلامت روان، افزایش سرانه فضای سبز، کاهش آلودگی هوا و آلاینده ها، کاهش گازهای گلخانه ای، کاهش دمای محیط پیرامون و تعدیل گرمای شهری، و کاهش آلودگی صوتی

سیستم کابلی، سیستم مدولار، سازه شبکه ای، سیستم  نمد پلیمری، سیستم هیدروپونیک هوشمند

گل ناز، پیچ اناری، سرخس برگ شمشیری، پیچ امین الدوله، آگلونوما، سیرپوس، پتوس، کروتون، دراسانا، پاپیتال، گل چمچه ای، گندمی و برگ انجیری از متداول ترین گیاهانی هستند که در دیوار سبز کاشته می شوند.