معماری

شما اینجا هستید:

ما وقتی به یک شهر یا کشور دیگر سفر می‌کنیم قبل از هر چیزی دیدن المان های شهری و یا دیدن یک ساختمان با معماری یا سبک های خاص آن نظرمان را به خودش جلب می‌کند. در حقیقت وجود یک اثر معماری نشان دهنده قدمت و اصالت یک مکان است. به همین دلیل در بسیاری از شهرهای دنیا که به لحاظ معماری شهری زیبا هستند جزو مکان های پرطرفدار گردشگران نیز به حساب می‌آیند. برای همین بدون شک معماری یکی از بزرگترین دستاوردهای بشر طی سالیان گذشته تا به امروز بوده است که توانسته به وسیله آن بسیاری از مفاهیم را انتقال دهد.

تعریف معماری

معماری در واقع علمی دارای جنبه های مختلف از زیبایی شناختی، کارایی و ایستایی برای انواع ساختمان ها و هر نوع دیگری از یک بنای فیزیکی است. طبق این تعریف، معمار کسی است که برای یک ساختمان با کاربری مشخص طرح خوبی می‌دهد که در عین استحکام به لحاظ زیبایی نیز چشم نواز و قابل تعریف است. در واقع وقتی از معماری صحبت می‌کنیم منظور درک هنر و داشتن دانش طراحی ساختمان و بناهای فیزیکی است که باید برای آن قبل از هر چیزی مفهوم علم و جنبه های روان شناختی را نیز درک کرده باشیم. به طور کلی باید گفت معماری مفهوم یک ساختمان و یا بنای فیزیکی است که با فضای زندگی انسان ارتباط دارد و شاید بتوان گفت یک مفهوم اجتماعی در دنیای ساختمان سازی است.

هنر معماری

معماری یک هنر است، باید گفت که این جمله یک حقیقت است چرا که وقتی صحبت از هنر مطرح می‌شود یعنی مهارت به تنهایی کافی نبوده و خلاقیت و ذات آدمی در شکل گیری یک اثر تاثیرگذار است. هنر معماری در کنار مهارت استفاده از طرح و نقشه و یا استفاده از خطوط سایه، روشن و اشکال هندسی نیازمند روحی دارای خلاقیت است تا بتواند این مهارت ها را به خوبی کنار یکدیگر برای خلق یک اثر زیبای هنری در صنعت ساختمان به کار گیرد.

بنابراین می‌توان گفت در یک اثر خوب معماری دیدگاه های مختلفی وجود داشته و استفاده می‌شود ولی چیزی که مهم است، سلیقه انسان نیز در آن در نظر گرفته می‌شود. از طرفی تعریف معماری دارای دو بعد است، یکی مهارت ترکیب فضا و دانستن ریاضی و… و دیگر هنر که شامل خلاقیت برای طراحی و زیباکردن اثر برای تحریک حس زیبایی شناختی انسان و در عین حال رسیدن به آرامش است.

عوامل تاثیر گذار در معماری

ایستایی : استحکام و مقاومت یک سازه بسیار مهم است. یک سازه باید تحت نیروهایی مانند زلزله، باد و هرگونه عاملی که سبب تخریب ساختمان می شود، مقاوم باشد. برای ایستایی و مقاومت یک سازه باید اصول فنی و مهندسی به درستی رعایت شود.

کارایی : هدف از طراحی و ساخت سازه باید کاملا مشخص باشد و از ابتدا تمام نیازها در آن دیده شده و نقشه های آن لحاظ گردد تا در آینده بیشترین و بهترین کاربرد را داشته باشد.

زیبایی : زیبایی سازه یکی از اصول اصلی معماری می باشد که در کنار ایستایی و کارایی باید مورد توجه قرار گیرد.

معماری داخلی

به طور خلاصه معماری داخلی فن سازماندهی فضا می باشد. معماری داخلی می گوید چگونه فضا را با استفاده از انواع مصالح و روش های مختلف، به نحوی خلاق سازماندهی کنیم. به طور کلی معماری داخلی به طراحی محیط و فرم مربوط می گردد.

معماری داخلی، یک سبک یا روش طراحی است که به ساخت درون ساختمان می پردازد. فرآیندی است که در آن، بخش های داخلی ساختمان ها با توجه به همه جنبه های انسانی و استفاده از فضاها، طراحی می گردد. در حالی که معماران سعی در طراحی و ساخت یک مجموعه دارند، که مرتبط با مسائل سازه ای و نقشه است، معماران داخلی هدف استفاده و قابل سکونت کردن مکان را طبق معیارهای انسانی دنبال می کنند.

تفاوت معماری داخلی و دکوراسیون داخلی

طراحی داخلی آن جا ضرورت پیدا می کند که انسان بیش از هشتاد درصد از اوقات زندگی خود را در فضای بسته می گذراند. آن فضای بسته چه محل زندگی باشد چه محل کار و تجارت و چه مکان های عمومی، با طراحی داخلی جان می گیرد و احیاء می شود. با وجود روزمرگی های به وجود آمده در اکثر افراد و خانواده ها، ایجاد خلاقیت و تنوع در محل حضور افراد، ساخت فضایی که این روزمرگی را از بین ببرد و باعث سرزندگی شود، بیش از پیش ضرورت پیدا می کند.

معماری داخلی به جانمایی و برنامه ریزی فضاها، ورودی ها و بازشوها، دسترسی های داخلی و هر آنچه که به سازه ساختمان و ارتباط فضاها مربوط است، توجه دارد در حالیکه دکوراسیون داخلی به پوشش های کف، سقف و دیوار، انتخاب و چیدمان مبلمان، سرویس های خواب، پرده و تمام تجهیزات داخلی ساختمان، توجه دارد. چیدمان مناسب و ایجاد هماهنگی بین وسایل و فضای ساختمان از موارد دکوراسیون داخلی می باشد. در اصل طراحی داخلی ایجاد فضایی در نهایت جذابیت برای کاربر همراه با ارتقای عملکرد آن بوده که از دکوراسیون همراه با انتخاب هوشمندانه عناصر به دست می آید.

طراحی و دکوراسیون داخلی طیف گوناگونی از عناصر و مولفه ها از قبیل فرم، نور، رنگ، بافت، کف، سقف، دیوار، عناصر تزئینی و مبلمان را در بر می گیرد که هر یک به نوبه خود تاثیر شگرفی در احساسی که از آن فضا دریافت می شود، دارد. هماهنگی تمامی این عناصر به طوری که هارمونی ایجاد کند، از اهداف والای دکوراسیون داخلی است. چرا که در غیر این صورت، نه تنها فضای درون ساختمان ها که باید محل آرامش باشد، نیست بلکه به محیطی تبدیل می شود که برای فرار از آن باید به محیط بیرون پناه برد. چیزی که امروزه به راحتی میتوان مشاهده کرد.

در طراحی فضای درونی هر مکانی اعم از مسکونی، اداری، تجاری، فضای نمایشگاهی، درمانی، آموزشی و … به دو بخش پوشش اصلی و لوازم دکوراسیون باید توجه کرد. پوشش اصلی، شامل قسمت های کف، سقف، دیوارها و درب ها می باشد که زمینه اصلی دکوراسیون را در بر می گیرد.

لوازم دکوراسیون شامل کاغذ دیواری، کمد، کابینت، مبلمان، فرش، تابلو، پرده و سایر قسمت هایی که به عنوان دکور محسوب می شوند. در مقایسه این دو بخش، پوشش اصلی اهمیت بیشتری دارد زیرا که به عنوان پس زمینه دکوراسیون عمل کرده و روی آنها تاثیر چشمگیری می گذارد. دیوارها و درب ها، رنگ و مکان آن ها، در تغییر وسعت دید و نور فضا بسیار موثر است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

از ایده تا اجرا با نوآوران اثر

برای مشاهده و فضا سازی بهتر محوطه خود، کافی است که کاتالوگ ما را دانلود و مشاهده نمایید

ایجاد یک فضایی رویایی

شما عزیزان با مشاوره رایگان نوآوران اثر که توسط معماران حرفه ای و مجرب در زمینه دکوراسیون داخلی و فضای باز انجام می  شود. می توانید فضایی کاملا متفاوت و لاکچریی را برای خود و خانواده تان ایجاد نمایید

نمونه پروژه های معماری

برخی از پروژه های کار شده معماری و معماری داخلی مجموعه نوآوران اثر که همگی دارای کیفیت عالی  و طراحی منحصربفرد می باشد.

سوالات متداول

امکانات، مردم، نظم فضایی، محیط، اندازه ها و استانداردها

ایستایی، کارایی، زیبایی